Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/linethams.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Specialized S-works Ares Review

Blog

FOLLOW MY LATEST NEWS

SPECIALIZED S-WORKS ARES REVIEW

Hvad får man når man blander maximal kraftoverførsel og komfort og samler det i en cykelsko? 😏 Svaret er Specialized S-works Ares, som er den nyeste landevejssko, Specialized har lanceret. Den skulle efter sigende være deres top-end sko til dato. Jeg har testet den i lidt tid nu, og her er mine tanker om den.

Først og fremmest: The look. Hmmm…jeg vil egentlig bare lade den tale for sig selv: 

Classy, sassy og 5/5 på lir.

Når: Power = fart

Målet fra Specialized var “at lave den mest effektive, kraftfulde og ikke mindst mest komfortable landevejssko til dato”.  Rimelig ambitiøst, det kan vi godt blive enige om 😉 Det siges, at skoen er verdens hurtigste sko; omend med 1% – som jo egentlig ikke lyder af så meget…men jeg kan nemt tænke mig til tidspunkter i løbet af et race (cykling eller tri, for den sags skyld), hvor 1% fordel er ret afgørende. Jeg skal skynde mig at sige, at jeg ikke har selv har været på banen og teste dens performance op imod andre cykelsko – så jeg kan ikke sige, om der er 1%, 0.1% eller 5% win at hente i skoen OG det kommer nok også an på i hvilken situation, man måler – MEN jeg kan godt skrive under på en fornemmelse af, den er er god! Især til accelerationer og høje power outputs; dér har jeg ikke prøvet noget lignende før.

Og det er nok ikke helt tilfældigt. Det særlige ved skoen er et nyt lukningssystem kombineret med en stiv carbon ydersål (stiffness index på 15), så der skabes en kontaktflade over det meste af foden. Kontaktfladen er faktisk øget med 20% ift tidligere sko. Fordelen ved større kontaktflade? Easy: Færre watt går spildt – og watt bliver i stedet overført direkte til …FART! Og dét er til at forstå 😉 Skoen er desuden udviklet på baggrund af Specialized’s Body Geometry Fit koncepter – som har for øje at lave produkter, der dels øger performance (win), men også nedbringer risikoen for skader (win-win).

Komfort

Der er ryttere, der har været ude og sige, at det er ligesom at tage hjemmesko på, når man hopper i Ares. Sorry to say, men kan jeg ikke helt skrive under på. 😅 Det er altså stadig en cykelsko med den ufleksible bund, uden dyre-for indeni og uden heal drop. Men der er noget hygge-følelse over, at skoens overdel halvt er formet som en traditionel cykelsko, og halvt som en tyk sok. Den minder mig lidt om Nike Free Flyknit skoen – bare med mere stabilitet og et bedre “hold” omkring foden, men uden at den trykker. (Key word, there). Så selvom jeg synes hjemmesko-sammenligningen er lidt over-the-top, så lad mig stadig sige: Det er den mest behagelige cykelsko, jeg har haft!

Hvad kan den ift. andre sko?

Jeg har kørt uendeligt mange kilometre i Trivent. Jeg synes faktisk (og “faktisk” fordi jeg ved, at de fleste “rigtige” cykelryttere ikke vil give mig ret), at det er en rigtig behagelig sko: Stiv sål med fleksibel overdell! Men man kan godt mærke, at når man rigtigt rykker i pedalen, så flyver der nogle watt ud til højre og venstre i stedet for at give fart fremad. Og nu hvor jeg har prøvet Ares, så forstår jeg bedre hvorfor: Kontaktfladen i Trivent er relativt lille (det kan man se med det blotte øje), og kraftoverførslen er bare ikke spitzen klasse. Men men men – vi skal lige huske, at dét Trivent kan — og som jeg vil vove at påstå, at INGEN anden cykelsko på markedet kan tilbyde — er, man kan komme lynhurtigt ind og ud af skoen, hvilket er guld værd i tri-konkurrencer. Det kan ikke være helt et tilfælde, at så mange kortdistance triatleter bruger skoen – også selvom de ikke er sponsoreret af Specialized.

Ares minder mig lidt om EXOS; den ultra-lette cykelsko, som Specialized lancerede for et par år siden, og som stadig er en del af top-end skoene. EXOS sålen er næsten lige så stiv (stiffness index 13), og kontaktfladen er bedre end Trivent, og overdelen er ekstremt fleksibel. Men for min smag: Lidt for fleksibel. EXOS var sgu aldrig hel min favorit, to be honest (og igen lidt omvendt af de cykelryttere, jeg kender, der knus-elsker skoen). Der er i min optik meget bedre hold omkring foden i Ares-modellen; og med fare for at gentage mig selv: Det føles som om, at den power, man lægger ned i pedalerne, bliver overført til fart. Som om foden er en integreret del af pedalen; benet en integreret del af cyklen. Okay, måske lidt for ulla-bulla beskrivelse af en cykelsko’s funktion. 😅 Men seriøst, det er da goals. 

Træning og/eller konkurrencesko?

For at summere op, så synes jeg, Ares har den rette balance mellem performance og komfort. Det er derfor hurtigt blevet min yndlings-træningssko. Det er en sko, jeg ser mig selv køre mange kilometre i! Men træning er en ting; konkurrence noget andet – eller hvad?

Ville jeg bruge den i cykelløb? O-M-G, yes. Ikke at 1% ville give mig meget i en massespurt, hvor jeg pt mangler ca 10% i fysisk sprint-kapacitet – hehehe – men jeg ville i det mindste blive 1% mindre tisset på 😉 

Ville jeg bruge den i tri-konkurrencer? It depends! Pga “sok-konstruktuionen” er den ikke lige så hurtig at komme i med våde fødder som Trivent eller EXOS, så mit bud er, at man skal beregne lidt ekstra tid i skiftezonen. På de korte distancer ville jeg derfor stadig hælde til Trivent. Skulle jeg køre en ironman, ville jeg nok hælde til øget komfort og den bedre kraftoverførsel og gå med denne sko!

Håber det gav lidt indsigt 🙂 Du kan læse mere om skoen her – eller ta’ endelig fat i mig, hvis du har specifikke spørgsmål 🙂

Leave a Reply

Scroll to top